Paddington Residence

 

2016
Paddington, Queensland


Photography by Toby Scott
Build by Blackline Builders
Styling by Lynda Evans

This country-style cottage was transformed into an open plan home for a young family. The renovations included opening the kitchen and living areas to enjoy the panoramic city view and lush landscaped gardens. We reconfigured circulation paths, increased room sizes and maximised storage. In areas of the home that were not renovated modern and practical design elements were incorporated, while respecting the traditional cottage exterior and internal detailing. Bespoke joinery is punctuated with black and white materials, while walnut, blass and leather detailing adds subtle sophistication. The wall and window coverings, light fittings, artworks and furnishings each express the client’s eclectic style, and affinity with colour and pattern. The family home is a playful juxtaposition between the contemporary and traditional, balancing colour and bold graphics with monochromatic and delicate floral designs.

 
 
 
CF047788©TobyScott-web.jpg
CF047742©TobyScott-web.jpg
CF047710©TobyScott-crop-web.jpg
CF047714©TobyScott-web.jpg
CF047731©TobyScott-web.jpg
CF047631©TobyScott-web.jpg
CF047633©TobyScott-web.jpg
CF047649©TobyScott-web.jpg
CF047661©TobyScott-web.jpg
CF047654©TobyScott-web.jpg
CF047697©TobyScott-web.jpg
CF047681©TobyScott-web.jpg
CF047700©TobyScott-web.jpg
CF047735©TobyScott-web.jpg
CF047740©TobyScott-web.jpg
CF047620©TobyScott-web.jpg
CF047618©TobyScott-web.jpg
CF047668©TobyScott-web.jpg
CF047760©TobyScott-web.jpg
CF047771©TobyScott-web.jpg
CF047778©TobyScott-web.jpg
 
 
Autumn